Jednoduchá, rýchla, zdravá večera, alebo obed? Jednoznačne tuniakové cestoviny.

Obaja sme na pomerne prísnej keto-diéte, no máme povolené nejaké potraviny, z ktorých je možné vyskladať pri troche kreativity aj takéto mňamky.

Príprava je jednoduchá.

  1. Dáme variť cestoviny – nie som si istá či je potrebné to ďalej popisovať, ale keby náhodou – do slanej vriacej vody vložíme cestoviny a za občasného miešania varíme cca 4-6 minút. Je vhodné cestoviny ochutnať, aby boli správne mäkké – tzv. Al dente.  Celozrnné cestoviny je potrebné variť o niečo dlhšie.
  2. Dáme si natvrdo uvariť vajíčka. Do studenej vody pridáme pol lyžičky soli, vložíme vajíčka a dáme variť. Po začatí varu, varíme cca 7-8 minút. Následne prudko ochladíme – lepšie sa šúpu.
  3. Rozpustíme si maslo a keď začne “bublinkovať” pridáme na väčšie kocky pokrájanú cibuľu a restujeme do sklovita.
  4. Keď je cibuľa jemne priesvitná, pridáme tuniaka a spolu restujeme.
  5. Posypeme čerstvo pomletým čiernym korením, premiešame a odstavíme.
  6. Servírujeme – na cestoviny navrstvíme zmes tuniaka s cibuľou, posypeme parmezánom, a na vrch dáme vajíčka, ktoré sme nakrájali na štvrtiny.