Jednoduchá, rýchla, zdravá večera, alebo obed? Jednoznačne tuniakové cestoviny.
Obaja sme na pomerne prísnej keto-diéte, no máme povolené nejaké potraviny, z ktorých je možné vyskladať pri troche kreativity aj takéto mňamky.
Príprava je jednoduchá.
- Dáme variť cestoviny – nie som si istá či je potrebné to ďalej popisovať, ale keby náhodou – do slanej vriacej vody vložíme cestoviny a za občasného miešania varíme cca 4-6 minút. Je vhodné cestoviny ochutnať, aby boli správne mäkké – tzv. Al dente. Celozrnné cestoviny je potrebné variť o niečo dlhšie.
- Dáme si natvrdo uvariť vajíčka. Do studenej vody pridáme pol lyžičky soli, vložíme vajíčka a dáme variť. Po začatí varu, varíme cca 7-8 minút. Následne prudko ochladíme – lepšie sa šúpu.
- Rozpustíme si maslo a keď začne “bublinkovať” pridáme na väčšie kocky pokrájanú cibuľu a restujeme do sklovita.
- Keď je cibuľa jemne priesvitná, pridáme tuniaka a spolu restujeme.
- Posypeme čerstvo pomletým čiernym korením, premiešame a odstavíme.
- Servírujeme – na cestoviny navrstvíme zmes tuniaka s cibuľou, posypeme parmezánom, a na vrch dáme vajíčka, ktoré sme nakrájali na štvrtiny.