Rýchla, zdravá, diétna a hlavne chutná večera.

Treba predsa využiť čas pekných a čerstvých cuket či tekvíc. Cuketa v tomto recepte môže byť nahradená maslovou tekvicou, možno aj hokaido tekvicou, pri ktorých je jedinou zmenou dlhší čas prípravy. Taktiež šampiňóny môžme premiešať aj s inými sezónnymi hubami. Odporúčam však použiť šampiňóny v kombinácií so sušenými dubákmi. Dubáky si treba aspoň na pol hodinu namočiť do vody, poprípade zeleninového či slepačieho vývaru. Krásne celé jedlo prevoňajú a dodajú mu špecifickejšiu chuť.

Taktiež môžme jedlo dochutiť rôznymi bylinkami – napríklad tymianom, ale s mierou – nechceme predsa zbytočne potláčať ostatné chute a vône.

Kreativite sa medze nekladú, ale predsa je lepšie zachovať aspoň typ zeleniny. Cieľom tohto receptu je jednoduchosť prípravy aj chutí a vôní.

Väčšina ingrediencií je nakupovaná v YEME – plnochutné potraviny, ktorých kvalita je pre nás často neporovnateľná s kvalitou iných obchodných sietí.

Príprava je viac než jednoduchá aj pre úplných začiatočníkov 🙂

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie – nakrájame na väčšie kúsky. Môžu byť rovnako veľké kúsky šampiňónov, cibule, aj cukety. Kuracie vykostené stehná si nakrája každý ako má rád – u nás to boli skôr menšie kúsky.
  2. Vo wokoidnej panvici z IKEA sme si rozpustili maslo až do spenenia.
  3. Orestovali sme cibuľu, a keď bola jemne zlatistá pridali sme mäsko a posypali čerstvou zmesou farebného korenia. (Pri našej diéte by sme nemali používať soľ, ale pokiaľ sa niekomu žiada slanšie mäso, dochutí si ho teraz podľa seba.)
  4. Pridali sme cuketu, a šampiňóny a opäť nechali dusiť kým nebola cuketa zmäknutá.
  5. Hotovo, už sa len s chuťou pustiť do jedla 🙂

 

 

 

 

 

Jedlo je vhodné pri Keto diétach či Paleo stravovaní. Dúfam , že si pochutíte 🙂