Tak dnes máme pre Vás veľmi rýchly, veľmi jednoduchý a dosť zdravý recept v spolupráci s pekárňou Lavaš. Pripravujú tie najlepšie arménske chlebíky/placky viacerých druhov. My sme použili špaldový.

Ako prvý sme pripravili šalát – všetku zeleninu nakrájanú na menšie kúsky sme pomiešali , poliali troškou olivového oleja a posypali zmesou korenia na šalát. Ako prvý preto, aby odstál a chute zeleniny sa spojili.

Špaldový lavaš sme rozložili, poukladali sme naň šunku a následne preložili na polovicu. Do stredu sme uložili malý hermelín a zabalili. Natreli vajíčkom a dali zapiecť na pár minút do vyhriatej rúry – lavaš bude pekne zlatý (od vajíčka) a hermelín sa bude pekne roztekať.

Následne hotový „balíček“ uložíme na šalát a hotovo – dobrú chuť 🙂